Новости и евентиMarch 8, 2020

Резултати од успешно реализираниот проект “Зелени згради за заедничка зелена иднина – ГРЕЕН” CB006.1.11.038

Резултати од успешно реализираниот проект “Зелени згради за заедничка зелена иднина – ГРЕЕН” CB006.1.11.038 Во периодот октомври 2016 – октомври 2018 година, Центарот за развој на […]
October 21, 2018

Оддржана завршна прес конференција за проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН” во Благоевград, Р. Бугариј

Оддржана завршна прес конференција за проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН” во Благоевград, Р. Бугарија На 15 октомври 2018 година (понеделник), Регионалната Админинстрација Благоевград и […]
July 2, 2018

Оддржана завршна прес конференција за проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН”

Оддржана завршна прес конференција за проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН” На 29 јуни 2018 година (петок), Центарот за развој на Источен плански регион и […]
June 28, 2018

Во тек е изработка на Регионална Стратегија за ЕЕ

Во тек е изработка на Регионална Стратегија за енергетска ефикасност 2020 за регионот Благоевград и Источниот плански регион во рамки на проектот “Зелени згради за заедничка […]
June 28, 2018

Обука Зелена Инфраструктура

Организирана дводневна обука на тема “Зелена инфраструктура” во рамки на проектот „ЗЕЛЕНИ ЗГРАДИ ЗА ЗАЕДНИЧКА ЗЕЛЕНА ИДНИНА-ГРЕЕН“ CB006.1.11.038, проект финансиран од Интеррег ИПА Програмата за прекугранична […]
June 28, 2018

Привршуваат градежните активности во општина Кочани

Привршуваат градежните активности за реконструкција на општинската зграда во општина Кочани во рамки на проектот „Зелени згради за заедничка зелена иднина“ – GREEN 038 Привршуваат градежните […]
June 28, 2018

Втора тематска работилница

Втора тематска работилница на тема “Заедно за позелена, посветла и почиста иднина” во рамки на проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина – ГРЕЕН” CB006.1.11.038, финансиран […]
June 28, 2018

Прва тематска работилница

Прва тематска работилница за “Климатски промени” во рамки на проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина – ГРЕЕН” CB006.1.11.038, финансиран од ИНТЕРРГ – ИПА програмата за […]
June 27, 2018

Промотивна кампања проект ГРЕЕН

Организирана промотивна кампања на тема “Климатски промени” за учениците од основните училишта од општините Штип, Кочани, Берово Во периодот од 20-22 Ноември 2017 година, Центарот за […]
June 27, 2018

Дводневна обука Климатски промени

Организирана дводневна обука на тема “Климатски промени” во рамки на проектот „ЗЕЛЕНИ ЗГРАДИ ЗА ЗАЕДНИЧКА ЗЕЛЕНА ИДНИНА-ГРЕЕН“ CB006.1.11.038, проект финансиран од Интеррег ИПА Програмата за прекугранична […]
June 27, 2018

Започнаа градежните активности за реконструкција на административната зграда во општина Кочани

Започнуваат градежните активности за реконструкција и адаптација на административната зграда во општина Кочани во рамките на проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН”, финансиран од Првиот […]
June 27, 2018

Оддржана Прва прес конференција за проектот БГ

Оддржана Прва прес конференција за проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН”, финансиран од Првиот повик на Интеррег – ИПА програмата за прекугранична соработка Бугарија – […]
June 27, 2018

Оддржана Прва прес конференција за проектот

Оддржана Прва прес конференција за проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН”, финансиран од Првиот повик на Интеррег – ИПА програмата за прекугранична соработка Бугарија – […]
October 25, 2017

Пресконференција Кочани 28 Фебруари 2017

October 25, 2017

Пресконференција Благоевград 03 Април 2017

October 25, 2017

Работен состанок Благоевград 25 Јануари 2017

October 25, 2017

Обука 06 и 07 Јули 2017